Известие

Collapse
No announcement yet.

алфа 156 2.4 ЖТД '98 губи спирачна течност

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• алфа 156 2.4 ЖТД '98 губи спирачна течност

здравейте колеги ако някой може да ме насочи за решаване на проблема ми . та той е - великолепната ми красавица губи спирачна течност много бързо а няма течове от никъде , та къде може да се събира тази течност ?
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD '98

Долна помпа съединител, примерно...
    156 2.4JTD 136+ PS

Comment

ако е тая дето е закачена за скоростната кутия има леко омъзняване ама то за 2-3 натискания на педала на спирачките и изчезва приблизително 35-45 мл. спирачна течност без да остава петно на асфалта ? до сега съм долял някъде около 350-400 мл. спирачна течност без да е истекла . що за феномен е тва ?
      Last edited by Misho_ss; d.m.y г., 18:53.

Comment

я си погледни в краката....да не е горната дала фира....или маркучите и тръбите....да не отива маслото някъде из купето.....педала на съед. пропада ли,като ти липсва течност???
        156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
        147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
        159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Провери дали се пълни серовото с течност

Comment

погледнах аз днеска около педалите и на съединителя има едно цилиндърче закрепено към купето , което има едно едвам забележимо протичане ама чак пък да е изтекло от там в купето 400 мл масло и да не си личи по тапицерията , не ми се вярва , но при нашите коли всичко е възможно

Comment

Колега от помпите е, както пишеш горна е за смяна, че и долна! На сервиз да се проверят и така!
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Misho_ss Покажи съобщение
                погледнах аз днеска около педалите и на съединителя има едно цилиндърче закрепено към купето , което има едно едвам забележимо протичане ама чак пък да е изтекло от там в купето 400 мл масло и да не си личи по тапицерията , не ми се вярва , но при нашите коли всичко е възможно
                Колега, преди време на моята 145ица бе станало така. Под мокета има и друго уплътнение. Беше ми протекла помпата на педала и така ми се губеше течност, дори в един момент самия педал започна да потъва самичък надолу.
                sigpic
                166 2.4 JTD 20V 175hp. - от 2016
                ex. 156 2.4 JTD - от 2009 до 2016
                ex. 145 1.6 TS - от 2006 до 2015 | ex. Alfetta 2.0 - от 1992 до 2007

Comment

аз не случайно попитах за педала,дали пропада.......
                  156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                  147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                  159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

ами педала за сега още не пропада , но явно ще трябва да проверявам под мокета за да видя дали няма там някоя голяма локва масло , защото помпата която е преди усилвателя няма течове , а и ако някой знае - дали може маслото да се събира примерно в усилвателя?

Comment

.........., а и ако някой знае - дали може маслото да се събира примерно в усилвателя?
                      Може.Също така може да отива във вакумната система.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

е те станаха много места за проверяване ... направо да се ми идва вече , но щом съм си вземал италианка ще и търпя капризите

Comment

е те станаха много места за проверяване ... направо да се ми идва вече , но щом съм си вземал италианка ще и търпя капризите
                          Ето тук дълбоко се заблуждаваш.Тоя номер го правят абсолютно всички кочини,без значение от произхода им.Принципно всички системи за вакумно усилване на спирачките си приличат,следователно и простотиите,които вършат са единтични.
                          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

е не знаех за тва колега , пък и аз си обичам колата , верно че ми създава големи ядове ама е незаменима

Comment

Здравей и аз имах подобен проблем и ми отне известни усилия докато накрая разбера , че имам спукан един от маркучите на съединителя
                              Става дума за този :
                              Click image for larger version

Name:	6FE37753FCF138B3.jpg
Views:	1
Size:	42.2 Килобайта
ID:	2307544

оказа се че е изпуска тънка струйка при всяко натискане на педала на съединителя.

След като го смених вече нямах проблем, но трябваше да чакам около 2 седмици да ми доставят нов от ауто италия и това беше най- скоростната поръчка , която успях да открия. Иначе никоя от фирмите на които се обадих го нямаха в наличност.

Успех и дано това е проблема.
                              Alfa Romeo 156 1.6TS '98

Comment

Working...
                              X